مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس:
آمادهسازی آرامگاه حافظ براي برگزاري ياد روز اين شاعر نامدار
مدیرکل ميراث فرهنگي، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از آمادهسازی آرامگاهحافظ براي برگزاري ياد روز اين شاعر نامدارخبرداد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانفارس سید مؤید محسن نژاد بيان كرد: مجموعه فرهنگی، تاریخی آرامگاه حافظ بهدلیل جایگاه و اهمیتی که در ابعاد ملی و بینالمللی به لحاظ حضور مقامات رسمی وگردشگران داخلی و خارجی دارد بهطور دائم موردتوجه مسؤولین ذیربط بوده وآمادگی میزبانی ازاینگونه برنامهها را دارد اما فرصت پیشآمده برای برگزاری مراسمیاد روز حافظ نیز این امکان را میدهد تا برخی از نواقص برطرف شود.
مدیرکل ميراث فرهنگي، گردشگری و صنایعدستی استان فارس افزود: ساماندهیتأسیسات برقی، رنگآمیزی حوضها و بخشیهای مختلف، ساماندهی سیستم صوتی،،نورپردازي، جوشکاری و افزایش سطلهای زباله، طراحي فضاي سبز و پاکسازی كاملمحوطه پيراموني اين مكان بهعنوان بخشي از اقداماتي است كه براي برگزاري هرچهبهتر اين مراسم انجامشده است
محسن نژاد در خصوص برگزاری مراسم بزرگداشت یاد روز حافظ گفت: آيينبزرگداشت ياد روز حافظ با حضور مسئولان ارشد كشوري و استاني، اهالي فرهنگ،شعرا و جمعي از ادباي داخل و خارج از كشور در جوار بارگاه حافظ برگزار میشود.
او ادامه داد: همچنین نمایشگاهی از آثار هنری هنرمندان صنایعدستی در آرامگاهحافظ برپا خواهد شد که مورد بازدید علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
محسن نژاد گفت: در این نمایشگاه شاهد رونمایی از 2 اثر فاخر صنایعدستی فارسشامل ساخت ماکت آرامگاه حافظ از خاتم در ارتفاع 2 متر توسط استاد هنرمند رسولمردانی بلداجی و ساخت ماکت مسجدالنبی از جنس خاتم در ابعاد 2 متر در 3 مترتوسط استاد هنرمند مسعود شیرازی فرد و همچنین برپایی 20 غرفه نمایشگاهیصنایعدستی در رشتههای مختلف صنایعدستی و معرفی زندگی عشایر فارس در قالبسیاهچادر عشایری خواهیم بود.
وی افزود: با مشارکت اداره کل و فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از شب گذشته تا 18 مهرماه برنامههای سخنرانی علمی برای عموم بازدیدکنندگان در آرامگاه حافظ در حالبرگزاری است و هرروز از ساعت 10 تا 17 بهطور یکسره در محوطه آرامگاه شاهد حضورخوشنویسان و اجرای برنامه خوشنویسی از اشعار حافظ میباشیم.
خواجه شمسالدين محمد، ملقب به خواجه حافظ شيرازي و مشهور به لسانالغیبدر سال 726 هجري قمري در شيراز تولد يافت.
اين شاعر نامي در دوران جواني بر بسياري از علوم مذهبي و ادبي روزگار خود تسلطيافت و به يكي از مشاهير علم و ادب ديار خود تبدل شد. وي در اين دوره علاوه براندوخته عميق علمي و ادبي خود قرآن را نيز كامل از حفظ داشت و ازاینروی تخلصحافظ بر خود نهاد.
اين غزلسرای نامي در سال 791 هجري قمري در شيراز چشم از جهان فروبست.