سال اول يكشنبه 02 دی 1403

INFO@ATIYEHMARDOM.COM

چهارشنبه 01 شهریور 1402 ، 29 : 8

کد خبر :

راه‌اندازی مرکز پژوهشی توسعه‌ علوم و فناوری حسگر دانشگاه شیراز ;

به دنبال تأسیس مرکز پژوهشی توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر دانشگاه شیراز، نخستین نشست معرفی و آشنایی با این مرکز باحضور معاون پژوهش و فناوری و جمعی از مدیران پژوهشی و اعضای هیأت‌علمی در سالن جلسات ساختمان مدیریت دانشگاه ترتیب یافت.

دکتر جواد تشخوریان، رئیس مرکز توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر در ابتدای این نشست به معرفی این مرکز پرداخت و بیان کرد: مرکز پژوهشی توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر دانشگاه شیراز، به‌عنوان یک مرکز تحقیقاتی میان‌رشته‌ای در زمینه‌ی طراحی و ساخت انواع حسگرها در فروردین‌ماه 1402 تأسیس گردیده است.
وی درخصوص اهداف راه‌اندازی این مرکز توضیح داد: مرکز پژوهشی توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر دانشگاه شیراز باتوجه به اهداف و مأموریت‌های آموزش عالی در راستای گسترش و توسعه‌ی مرزهای دانش، شناسایی و رفع نیازهای جامعه و صنعت و همچنین تحقق اولویت‌های تحقیقاتی سند نقشه‌ی جامع علمی کشور در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی از یک سو و نقش و جایگاه دانشگاه شیراز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور، باتوجه به توانمندی‌های نیروی انسانی و ظرفیت‌های موجود از سوی دیگر راه‌اندازی شده است.
رئیس مرکز توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر اظهار کرد: با توجه به اینکه امروزه ‌حسگرها به‌عنوان ابزاری قدرتمند در اندازه‌گیری طیف وسیعی از مواد شناخته می‌شوند و تکنولوژی طراحی و ساخت آن‌ها هر روز در جهان دستخوش تغییرات می‌شود؛ در سال‌های اخیر در مرکز بسیاری از پیشرفت‌های مرتبط با فناوری قرار گرفته‌اند و این مسئله، نشانگر سرمایه‌گذاری رو به رشد در این حوزه است.
دکتر تشخوریان تأکید کرد: بدون‌شک مرکز پژوهشی توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر دانشگاه، به‌عنوان بستری برای انجام تحقیقات پایه و کاربردی در حوزه‌ی انواع حسگرها و زیست‌حسگرها می‌تواند در راستای رفع نیازها در حوزه‌های مختلف گام‌‌های مؤثری بردارد.
رئیس مرکز توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر در ادامه به اهداف این مرکز پرداخت و گفت: تهیه‌ی برنامه‌ی راهبردی دانشگاه در همه‌ی ابعاد مرتبط با حوزه‌ی حسگر، جلب مشارکت اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه با تأکید بر فعالیت‌های میان‌رشته‌ای، رصد، ارزیابی، آسیب‌شناسی و بهره‌برداری از پژوهش‌های انجام شده و فناوری‌های موجود در سطح ملی و بین‌المللی، نظارت محتوایی و تخصصی بر پروژه‌های مرتبط، تعیین شیوه‌ی اختصاص امتیازات تشویقی برای پروژه‌ها، رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها، برنامه‌ریزی به‌منظور جلب مشارکت صنعت و سازمان‌های ذی‌نفع و علاقه‌مند با هدف توسعه‌ی زیرساخت‌های مرکز، برگزاری نشست‌های علمی تخصصی (دانشگاهی و مشترک با صنعت، سازمان‌ها، نهادها و بخش خصوصی)، ارائه‌ی اولویت‌های جذب اعضای هیأت‌علمی در حیطه‌ی تخصصی، تدوین برنامه‌ی درآمدزایی مرکز، زمینه‌سازی و هدایت انجام طرح‌های پژوهشی بنیادی متناسب با فعالیت‌ها و اهداف پژوهشکده و همچنین طرح‌های توسعه‌ای و کاربردی در زمینه‌ی ایجاد بستر مناسب تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، بررسی، شناسایی و کمک به رفع نیازهای تحقیقاتی بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی، خدماتی و پژوهشی در کشور، همکاری پژوهشی با دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی داخلی، خارجی و بین‌المللی به‌منظور ارتقاء کیفیت فعالیت‌های پژوهشی در زمینه علوم و فناوری حسگر، تلاش در زمینه‌ی آموزش و پژوهش بروز در عرصه‌ی علوم و فناوری حسگر و گسترش مرزهای دانش از اهداف این مرکز است.
وی در ادامه به شیوه‌ی ارسال فراخوان به اعضای هیأت‌علمی برای اعلام آمادگی و همکاری با مرکز و همچنین راه‌اندازی سایت این مرکز به آدرس HYPERLINK "https://research.shirazu.ac.ir/rcdsst"https://research.shirazu.ac.ir/rcdsst اشاره کرد و گفت: در راستای معرفی این مرکز به سازمان‌ها و نهادهای خارج از دانشگاه ازجمله سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی ایران، وزارت نیرو، سازمان استاندارد و دیگر صنایع مرتبط اقداماتی صورت گرفته است و بایستی برای معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌تر این مرکز پژوهشی در سطح کشور تلاش جدی صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به زمینه‌های همکاری پژوهشی در زمینه‌ی رفع نیازهای جامعه و صنعت، ازجمله سامانه‌ی نظام ایده و نیازها (نان) و حمایت‌های صندوق حمایت از پژوهشگران کشور در راستای این امر مهم، از همکاران دانشگاهی خود خواست تا از این ظرفیت موجود به‌نحو شایسته استفاده شود و به این موضوع توجه جدی صورت گیرد.

در ادامه‌ دکتر محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز به تشریح ضرورت ایجاد مراکز پژوهشی و پژوهشکده‌ها در سطح دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: ایجاد پژوهشکده‌های مختلف در راستای حل مسائل کشور از اولویت‌های مهم و اساسی است که دانشگاه با جدیت دنبال می‌کند.
وی یادآوری کرد: این مراکز پژوهشی با تفویض اختیارات قانونی از طرف معاونت پژوهشی مورد حمایت جدی قرار خواهند گرفت و با این حمایت‌ها در زمینه‌های پژوهشی مختلف و رفع نیازهای جامعه و صنعت نقش‌آفرینی خواهند کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز در ادامه به مشوق‌های پیش‌بینی شده در راستای فعالیت مراکز پژوهشی پرداخت و از آن جمله به تخصیص گرنت پژوهشی به اعضای فعال تا سه‌برابر میزان گرنت پژوهشی فعلی، حمایت از سخنرانی‌های علمی در سطح  دانشگاهی، ملی و بین‌المللی، دعوت از چهره‌های علمی و متخصصان بین‌المللی، حمایت ویژه از همکاری‌های بین‌رشته‌ای، تأمین تجهیزات تحقیقاتی موردنیاز مراکز پژوهشی اشاره کرد.

دکتر محمدحسین شیخی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه شیراز نیز ضمن تشریح  اهمیت و شیوه‌ی تشکیل این مراکز، به ویژه مرکز پژوهشی توسعه‌ی علوم فناوری حسگر اشاره کرد و گفت: با ایجاد این مراکز بایستی فضای گفتمان بین‌رشته‌ای فراهم گردد و آنچه بسیار ضرورت دارد؛ ایجاد هویت برای مراکز پژوهشی جدید دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی است.
وی ضمن اشاره به شیوه‌ی حمایت از مراکز، به‌ویژه تأمین تجهیزات پژوهشی در راستای تشکیل گروه‌های پژوهشی ذیل مرکز پژوهشی نقطه‌نظرات خود را مطرح کرد. شیوه‌ی ارتباط با صنایع و جلب مشارک اعضای هیأت‌علمی در عقد قرارداردهای پژوهشی ازجمله موارد مهمی بود که ازسوی مدیر امور پژوهشی دانشگاه مطح شد.  

در ادامه‌ی این نشست نیز، اعضای هیأت‌علمی به ارائه‌ی دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در راستای اهداف توسعه‌ی علوم و فناوری حسگر و همچنین شیوه‌ی شکل‌گیری گروه‌های پژوهشی مرکز پرداختند.


سرخط اخبار اجتماعی و جامعه

پربازدیدترین ها